Gostovanje spletne strani

Spletno gostovanje je storitev, ki organizacijam in posameznikom omogoča objavo spletne strani oz. spletne aplikacije. Spletni strežnik ali ponudnik storitev spletnega gostovanja je podjetje, ki ponuja tehnologije in storitve, potrebne za ogled spletne strani oz. spletne aplikacije. Spletne strani gostujejo ali so shranjene na posebnih računalnikih, ki jih imenujemo strežniki. Ko uporabniki interneta želijo videti vašo spletno stran, morajo v svoj brskalnik vnesti naslov spletne strani ali domeno. Njihov računalnik se bo nato povezal s strežnikom, vsebine vaše spletne strani pa bodo posredovane prek brskalnika.

Zakaj je pomembno varno gostovanje spletne strani?

Ali ste vedeli, da je vaše spletno mesto ogledalo vašega podjetja. Zaščita vaše spletne strani pred napadalci in tatovi povečuje ugled vašega podjetja. Hkrati tudi vpliva na večje zaupanje s strani vaših uporabnikov.

Strežniki so najpogostejša tarča napadov, saj vsebujejo pomembne podatke, zato je varovanje spletnega strežnika pomembnejše kot varovanje same spletne strani. Če imate dobro zaščiteno spletno aplikacijo/spletno mesto in slabo zaščiten spletni strežnik, to še vedno predstavlja veliko tveganje za vaše podjetje. Poskrbite, da bo vaša spletna stran vedno dostopna, zato izberite zanesljivo in varno gostovanje.

Varno gostovanje vaše spletne strani

‣ aplikacijski požarni zid, ki preprečuje vdor v vaše spletno mesto (WAF)
‣ brezplačen SSL certifikat
‣ redno pregledovanje okuženih datotek
‣ šifrirane varnostne kopije
‣ odstranjevanje metapodatkov
‣ zaščita pred bruteforce napadi (napad z grobo silo oz. s slovarji)
‣ zaščita pred uhajanjem podatkov (Google Alerts ipd.)
‣ zaščita pred DDoS napadi
‣ in še veliko ostalih storitev ...

THE MOST TRUSTED HACKER-POWERED SECURITY PLATFORM


2019 - 2022 © sancom.si
crosscross-circlearrow-left-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram