Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani (Search Engine Optimization – SEO) pomeni pripravo vsebin, ozadja spletne strani in umeščanja ključnih besed na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com) čim bolj učinkovito najdejo. Boljše kot je izvedena optimizacija, višje je spletna stran umeščena v iskalnikih, kar vam z manj truda prinaša več obiska spletne strani in posledično več potencialnih strank.

Optimizacijo spletnih strani lahko razdelimo na dva dela: Onsite in offsite. Za dobro optimizirano spletno stran sta pomembna oba dela.

Onsite optimizacija spletne strani zagotavlja, da so na vaši spletni strani naslovi, oznake, vsebina in celotna struktura optimizirani za ciljne ključne besede.

Offsite optimizacija je vse tisto, kar povezuje vašo spletno stran iz t.i. zunanjih virov. Tu štejemo vse zunanje Googlove storitve kot tudi socialna omrežja Facebook, Instagram ipd.

5 korakov do uspešne optimizacije vaše spletne strani

Z analizo ključnih besed nam najdemo zahtevane besede in besedne zveze, ki jih vaše stranke iščejo.
Analiziramo konkurenco ter primerjamo z vašim podjetjem, na področju optimizacije strani.
Dobra vsebina je ključna za dober položaj na iskalnikih. Vsebino prilagodimo za najboljše rezultate.
Sestavimo strukturo (H1, H2, H3) in optimioziramo vse notranje elemente.
Uredimo vam ostale stortive (npr. Google My Bussines), pomembne za vašo prepoznavnost na spletu.

S pravim pristopom do vidnih rezultatov

Po postavitvi kakovostne spletne strani je optimizacija eden od ključnih korakov, za katere se je vredno odločiti. Poskrbeli bomo za iskanje najbolj nišnih ključnih besed znotraj vaše branže ter za njihovo ustrezno umestitev na stran. Izjemnega pomena je, da je optimizacija strani opravljena kakovostno in strokovno.

2019 - 2022 © sancom.si
crosscross-circlearrow-left-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram