Varnostne kopije (ang. backup)

Iskreno verjamemo, da ne gre ravno za najbolj priljubljeno opravilo. Vendar pravo vrednost varnostnih kopij spoznamo šele takrat, ko v najbolj neprimernem času odpove disk računalnika in ostanemo brez zelo pomembnih podatkov. Glede na vse večje razsežnosti našega digitalnega življenja je teh vsak dan več. Diplomska naloga, finančna poročila, službena korespondenca ipd. Naštevamo le nekaj primerov, ki jih nikakor ne želimo izgubiti. Zato je prvi (in najpomembnejši) korak spoznanje, kakšno vrednost imajo podatki, shranjeni na našem računalniku.

Načinov, kako lahko ustvarimo varnostno kopijo, je seveda več. Za vas oz. za vaše podjetje lahko opravimo postopek arhiviranja podatkov in skrbno izdelamo načrt za varnostne kopije. Prav tako ponujamo pripravo strežnika, ki se uporablja samo v ta namen, tj. varnostne kopije.

Drugi način je storitev za shranjevanje podatkov (Amazon Simple Storage Service oziroma Amazon S3).

S3 je namenjen posameznikom in podjetjem, ki iščejo rešitev za shranjevanje podatkov, ki ni omejena niti s količino podatkov, ki jih tja lahko shranimo, niti s časom hranjenja. S3 je še posebej uporaben za varnostne kopije naših podatkov ali pa za velike količine podatkov (nekaj 10 TB podatkov ali več), za katere bi bil strošek shranitve na lokaciji previsok. S3 je prava uspešnica med novimi (startup) podjetji, saj jim zmanjšuje stroške shranjevanja podatkov.

2019 - 2022 © sancom.si
crosscross-circlearrow-left-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram