Varnostna analiza in zaščita Windows sistemov

Glede na to, da je Windows statistično najbolj pogost operacijski sistem, ki je nameščen na računalniku, smo za naše bodoče stranke sestavili paket, v katerem vam ponujamo vrhunsko zaščito vašega Windows sistema.

Na podlagi številnih opravljenih analiz in testiranj, ki vključujejo simulacijo okužbe ali vdora v sistem, smo sestavili načrt za oblikovanje strategije zaščite sistema. Program zaščite smo precej poenostavili, in sicer s pisanjem Powershell skript, ki delno avtomatizirajo celoten proces. Celotno analizo in zaščito opravimo na oddaljen način. V nadaljevanju bodo opisani nekateri koraki, ki sestavljajo celoten postopek.
Najprej opravimo podroben pregled računalnika in odstranimo morebitne okužbe, ki delujejo skrito v ozadju vaše naprave. Strategijo za analizo sistema smo prilagodili številnim metodam, ki jih izvajamo v izoliranem sistemu. Na tak način pridobimo podrobnosti o taktikah, ki jih uporabljajo napadalci za okužbo sistema.
Po pregledu opravimo zaščito sistema po priporočilih Microsofta, ki je prilagojena mednarodnemu standardu ISO 27001. Ob tem upoštevamo tudi nekatera priporočila CIS-a (Center for Internet Security). S pomočjo Powershell-a izvedemo več kot 100 operacij, s katerimi dvigujemo raven varnosti sistema. Za boljšo varnost vaših podatkov vam nastavimo tudi GPO (pravilnik skupin) in SRP (sistem za omejevanje programske opreme).
Poskrbimo za boljšo privatnost tako vaših podatkov na računalniku kot tudi tistih, ki se nahajajo na spletu. Hkrati pohitrimo in optimiziramo delovanje vašega sistema.

Katere korake opravimo?

‣ Podroben pregled sistema in odstranjevanje zlonamerne programske opreme;
‣ nastavljanje vseh varnostnih parametrov na najvišji nivo varnosti;
‣ nastavljanje požarnega zidu (vključno s pravili);
‣ nastavljanje sistema za zaščito proti zlonamerni programski kodi (ang. exploit);
‣ zaščita programske opreme (Microsoft Office, Adobe, Thunderbird...);
‣ nastavljanje parametrov za višji nivo varnosti spletnega brskalnika;
‣ konfiguracija omrežnih nastavitev (DNS, lokalno, brezžično omrežje ipd.);
‣ upravljanje lastniških računov ter uveljavljanje strategije minimalnih pooblastil POLP (Principle of Least Privilege);
‣ upravljanje GPO-ja (pravilnik skupin) in SRP-ja (sistem za omejevanje programske opreme);
‣ priprava načrta za varnostne kopije ter 1 GB brezplačnega prostora v našem cloudu;
‣ nastavljanje vaši zasebnosti prijaznega sistema;
‣ optimizacija sistema (ter čiščenje odvečnih datotek);

Naša programska oprema

V sklopu pripravljanja strategije za varnost omrežij in informacijskih sistemov smo izdelali programsko opremo, ki nam omogoča bolj enostaven in hitrejši pregled nad sistemom. Poleg tega smo izdelali nadzorni seznam (ang. checklist) za analizo in zaščito sistema. Vedno stremimo k temu, da so naša orodja posodobljena in prilagojena za najnovejšo različico Windowsov.

2019 - 2022 © sancom.si
crosscross-circlearrow-left-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram